Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Χριστουγεννιάτικα στολίδια από πρωτότυπη κατάλευκη ζύμη!

Μια όμορφη ιδέα από το διαδίκτυο που θα μας φανεί χρήσιμη στην τάξη!!
Τι καλύτερο από στολίδια χειροποίητα να κοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο της τάξης μας; Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε για αυτή τη κατασκευή πηλό ή τη ζύμη με αλάτι και αλεύρι. Να λοιπόν κάτι καινούριο! Μία ζύμη που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο για το συνδυασμό των υλικών όσο και για το κατάλευκο χρώμα που θα έχουν τα στολίδια σας!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε είναι:
- 1 κούπα μαγειρική σόδα
- 1/2 κούπα κορν φλάουρ
- 3/4 της κούπας νερό

Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα σε μεσαία θερμοκρασία. Ανακατεύουμε το υγρό μέχρι να σφίξει και να γίνει μία στερεή μπάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ λίγο κορν φλάουρ και βάζουμε τη ζύμη να κρυώσει. Έπειτα σκεπάζουμε με μία πετσέτα βρεγμένη και κλείνουμε το μπολ ώστε να μην ξεραθεί η ζύμη. Σε δύο ώρες είναι έτοιμη για χρήση!






Κατασκευή:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλάστη για να ανοίξετε το ζυμάρι και στη συνέχεια να κάνετε σχέδια χριστουγεννιάτικα με τα παιδιά. 





Η ζύμη στεγνώνει φυσικά (μετά από κάποιες ώρες) και μπορείτε να βάψετε τα στολίδια σας άφοβα ή  να ρίξετε μόνο λίγη χρυσόσκονη πάνω στις κατάλευκες κατασκευές σας!


Μην ξεχάσετε!Μπορείτε να φτιάξετε τη ζύμη σπίτι σας και την επόμενη μέρα να την πλάσετε στο σχολείο με τους μικρούς σας φίλους!





Καλή επιτυχία!

Πηγή: lamproukam.blogspot

3 σχόλια:

  1. συγγνωμη αλλα εχετε αδεια για τις φωτογραφιες που πηρατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα. Αν προσεξατε στο κατω μερος του αρθρου υπαρχει η πηγη του αρθρου και των φωτογραφιων!!!!
      Δεν τις παρουσιασαμε για δικες μας, απλα μας αρεσε το αρθρο και η ιδεα και το αναδημοσιευσαμε. Οι φωτογραφιες ηταν ελευθερες στο διαδικτυο!

      Διαγραφή
  2. Οι φωτογραφίες δεν ήταν ελεύθερες στο διαδίκτυο. Τις πήρατε από το blog μου και αφαιρεσατε και το όνομα μου από πάνω. Επίσης η πηγή δεν λειτουργεί και αυτό το κάνατε σκόπιμα φαντάζομαι ή επειδή απλά δεν γνωρίζεται τους κανόνες που υπάρχουν στο blogging. Όπως κι αν έχει, σας ζητώ να κατεβάσετε αυτό το ποστ διότι δεν πήρατε ποτέ την άδεια μου για να το αναδημοσιευσετε. Περιμένω άμεση ανταπόκριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή