Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

Γράμμα στον Άγιο Βασίλη! (προτεινόμενη δραστηριότητα)

Υπάρχει κανένα παιδί που να μη θέλει να πει στον Άγιο Βασίλη τι δώρο περιμένει για τα Χριστούγεννα ; Οι περισσότεροι ως παιδιά θέλαμε να επικοινωνήσουμε με κάποιο τρόπο με τον Άγιο των Χριστουγέννων ώστε να πραγματοποιήσει την ευχή μας!

Το μόνο λοιπόν που έχετε να κάνετε είναι να βοηθήσετε τους μικρούς σας φίλους να επικοινωνήσουν μαζί του! Γράψτε ένα γράμμα!

Αρχικά μπορείτε να ξεκινήσετε συζήτηση με τα παιδιά στην παρεούλα σχετικά με τον Άγιο Βασίλη και να τους προτείνετε να του στείλουν γράμμα (ο καθένας το δικό του) για να του ζητήσουν να πραγματοποιήσει την ευχή τους για φέτος τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να ξεκινήστε με μία φράση π.χ.: «Αγαπητέ Άγιε Βασίλη…» και στη συνέχεια να αφήσετε κάθε νήπιο ξεχωριστά να πει την επιθυμία/δώρο που θέλει. Όλα αυτά καλό θα ήταν να τα σημειώσετε σε ένα χαρτόνι-πίνακα ενώ δίπλα από τις προτάσεις γράψτε και το όνομα κάθε παιδιού. Στη συνέχεια ζητείστε να αντιγράψει το καθένα από τον πίνακα την κοινή αρχή για όλους και την πρόταση που θα έχει κάνει. Στη συνέχεια μπορείτε να κόψετε και να φτιάξετε τους φακέλους που θα βάλει κάθε παιδί το γράμμα του. Θα χρειαστείτε:
- Χαρτόνια σε μέγεθος Α4, σε διάφορα χρώματα με το σχεδιάγραμμα ενός φακέλου.
- Ψαλίδι,
- Κόλλα ή αυτοκόλλητα. 

Καλό θα ήταν να φτιάξετε εσείς τον πρώτο φάκελο ώστε να κατανοήσουν τα νήπια τη διαδικασία.


Καλό ταξίδι στα γράμματα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου