Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ταξίδι στη Σταγονοχώρα!!!!

Οι μέρες είναι αρκετά βροχερές και αυτό βοηθάει πολύ στην ανάπτυξη σχετικών  δραστηριοτήτων στην τάξη!!!
Λίγη μαγεία και ένα φανταστικό ταξίδι για κάπου μακριά θα δώσει άλλη πνοή στο μάθημα!!


"Ταξίδι με αερόστατο στην Σταγονοχώρα"

Γνωστικό Αντικείμενο: Παιδί Δημιουργία και Έκφραση

Στόχος: Να εξοικειωθούν με περιστάσεις της καθημερινότητας μέσω της δραματοποίησης

Περιγραφή: Σκορπίζω στο πάτωμα σταγόνες (από χαρτόνι γαλάζιο, μπλε και μαύρο) και τους αφήνω να περιπλανηθούν στη νέα χώρα. Μετά από λίγο τους λέω πως αρχίζει να ψιχαλίζει και οι Σταγονάνθρωποι πρέπει να πατάνε μόνο στις γαλάζιες σταγόνες και να τρίβουν τα χέρια τους (μιμούμενοι τις ψιχάλες). Το ίδιο με τις μπλε και μαύρες (μπλε σημαίνει πιο δυνατή βροχή και χτυπάμε τα δάχτυλά μας, μαύρη σημαίνει καταιγίδα και χτυπάμε τα χέρια μας στα πόδια μας).  Ξαφνικά θα χτυπήσω παλαμάκια και θα πρέπει να μιμηθούμε την βροντή, χοροπηδώντας μια φορά.  Ύστερα θα βγει ο ήλιος και θα τους προτείνω να πάμε μια βόλτα πάνω από την Σταγονοχώρα με ένα αερόστατο. Θα μαζέψουμε όλες τις σταγόνες από το πάτωμα και θα μείνουμε όρθιοι σε κύκλο και θα πρέπει να φυσάμε δυνατά για να ανέβει το αερόστατο. Αφού "κουραστούμε" από το ταξίδι θα κάτσουμε κάτω σε κύκλο να χαλαρώσουμε.




 "Τα σύννεφα και οι σταγόνες" (ως προέκταση)

Γνωστικό Αντικείμενο: Παιδί Δημιουργία και Έκφραση- Εικαστικά

Στόχος: Να μάθουν να κάνουν κολάζ και να αναπτύξουν την λεπτή τους κινητικότητα

Περιγραφή: Τους δίνω από μια γαλάζια σταγόνα στον καθένα για να ζωγραφίσουν προσωπάκι με μαρκαδόρους. Στη συνέχεια, χωριζόμαστε σε δυο ομάδες για να φτιάξουμε δυο σύννεφα με κολάζ από εφημερίδες και περίγραμμα βαμβακιού. Από κάτω από τα σύννεφα θα κρεμάσουμε τις σταγόνες των παιδιών με πετονιά.

2 σχόλια:

  1. Σήμερα ανακάλυψα αυτό το blog και είμαι ενθουσιασμένη. Συγχαρητήρια για όλες τις όμορφες δουλειές!! Καλή και δημιουργική χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εμεις λογω προβληματος με τις ειδοποιησεις των σχολιων των αναρτησεων, σημερα ανακαλυψαμε το δικο σας και ζητουμε συγγνωμη για την αργοπορια!!!
      Σας ευχαριστουμε παρα πολυ για τα ομορφα σας λογια και ελπιζουμε να συνεχισουμε να σας ενθουσιαζουμε με την δουλεια μας!!!

      Διαγραφή