Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Ιδέες για χριστουγεννιάτικο παζάρι!!!

Τα περισσότερα σχολεία διοργανώνουν κάθε χρόνο ένα χριστουγεννιάτικο παζάρι. Υπάρχουν εκείνα που μαζεύουν χρήματα για τις ανάγκες του σχολείου (κυρίως τα δημόσια) και εκείνα που προσφέρουν τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Όπως και να έχει όμως, εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές εύκολες και εντυπωσιακές ιδέες για το δικό σας παζάρι.

1. ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ-ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Είναι πολύ εύκολα....και το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μαλλιά πλεξίματος και ρολά από χαρτί υγείας!
Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει την διαδικασία βήμα βήμα και από κάτω δείτε τις φωτογραφίες με τις δικές μας δημιουργίες!!!!




Οι συνδυασμοί στα χρώματα είναι δική σας επιλογή!
Εμείς δουλέψαμε με τα νήματα που ήδη είχαμε.

2. ΤΑΡΑΝΔΟΣ-ΠΕΤΣΕΤΑΚΙ

Μια εύκολη κατασκευή επίσης και αρκετά εντυπωσιακή. Σίγουρα θα ενθουσιάσει γονείς και παιδιά!
Θα χρειαστείτε πετσετάκια προσώπου σε καφέ και μπεζ χρώματα, ματάκια, σύρμα πίπας, κουδουνάκια, πομ πον κόκκινα και σαπούνια σε μακρόστενη συσκευασία. Εάν δεν θέλετε να βάλετε σαπουνάκι, υπάρχει η εναλλακτική. Φτιάξτε από χαρτόνι ένα πλαίσιο μεγέθους όσο ένα σαπούνι περίπου (μήκος 10εκ., πλάτος 6εκ, ύψος 2εκ.) και τοποθετήστε μέσα ζαχαρωτά και καραμέλες.
Στο βιντεάκι θα δείτε πώς ακριβώς θα το φτιάξετε!




3. KΟΡΜΟΣ-ΠΕΤΣΕΤΑΚΙ

Παρόμοια η διαδικασία με την δεύτερη πρόταση. Θα χρειαστείτε τούλι χρωματιστό, πετσετάκια προσώπου, ένα διακοσμητικό φρούτο σε μικρό μέγεθος, διάφανη μεμβράνη, κορδέλες, χαρτάκια για cupcakes.


4. ΡΟΛΑΚΙΑ-ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Τα υλικά είναι απλά.  Χαρτάκια για cupcakes, χρωματιστό τούλι, πετονιά για να μπορεί να κρεμιέται, φίλτρα απορροφητήρα, φρουτάκια. 


5. ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΣΟΧΑ-ΣΤΟΛΙΔΙΑ

Θα χρειαστείτε τσόχα και πετονιά.



Οι ιδέες αυτές προορίζονται για κατασκευή από εκπαιδευτικούς και όχι από τα παιδιά λόγω του βαθμού δυσκολίας τους. Φυσικά το παζάρι δεν είναι απαραίτητο να έχει μόνο κατασκευές από εμάς, αλλά μπορούμε να φτιάξουμε και με τα παιδιά πολύ όμορφα πραγματάκια!!


Ελπίζουμε να σας δώσαμε μερικές όμορφες ιδέες!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου