Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ!!

Τα παιδιά τον τελευταίο καιρό ζητούσαν σχεδόν σε όλα τα θέματα να κάνουμε και μια δραστηριότητα με κούκλες/κουκλοθέατρο.
Έτσι αποφάσισα να φτιάξουμε το δικό μας κουκλοθέατρο για να το χρησιμοποιoύμε εύκολα στις περισσότερες θεματικές ενότητες!

Τα υλικά είναι εύκολα..

  • μακετόχαρτα σε διάφορες ποιότητες 
  • γκοφρέ χαρτιά
  • βαμβάκι
  • πλαστικοί δρομείς για αφίσες
  • χαρτόνι κανσόν
  • κόλλες (θερμόκολλα και υγρή τύπου  UHU)
  • ψαλίδι και κοπίδι
(επειδή τα μακετόχαρτα είναι λίγο ακριβούτσικα, μπορείτε να το φτιάξετε και με απλή κούτα με χοντρό χαρτόνι)

Φτιάξαμε το κουτί μας από τα μακετόχαρτα και στο πάνω μέρος του κολλήσαμε το σύννεφο, το οποίο έγινε με μακετόχαρτο ντυμένο με γαλάζιο γκοφρέ και μπάλες βαμβακιού.

Δημιουργήσαμε εγκοπές με το κοπίδι στο πάνω μέρος των πλαινών τοιχωμάτων έτσι ώστε να μπορούμε να τοποθετούμε κάθε φορά το διαφορετικό σκηνικό σαν "κουρτίνα" από πάνω.
 Τα σκηνικά μας θα είναι περασμένα στους δρομείς από την πάνω πλευρα μόνο, για να μην σκίζονται και για να στέκονται πιο όμορφα.

Το πρώτο μας σκηνικό ήταν το δάσος...και αποφασίσαμε να μην το κάνουμε με την κλασική μορφή δεντρα γρασίδια κλπ, αλλά φτιάξαμε πολλά πολλά πολλά πολλά φύλλα από πράσινο γκοφρέ σε διαφορετικούς τόνους και τα κολλήσαμε σε χαρτόνι κανσόν. Τα κολλούσαμε μόνο στην μία μύτη τους για να έχει ελευθερία και κίνηση το κάθε φύλλο ( αυτή η ιδέα ήρθε από έναν μαθητή που είπε πως θα του άρεσε πολύ να φυσάει τα φύλλα και αυτά να κουνιούνται όταν ο καιρός αλλάζει!!!! )

Ο πάτος του κουκλοθεάτρου ντύθηκε με γκρι απαλό κανσόν για να θυμίζει είτε δρόμο είτε βραχώδες δάπεδο. Αυτό όμως είναι πολύ εύκολο να αλλάξει ανάλογα με τις ανάγκες του έργου μας!!

 Από εδώ και πέρα θα φτιάχνουμε μόνο νέα σκηνικά για το κουκλοθέταρό μας!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου