Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

25η Μαρτίου 1821 (κατασκευές)

Θεματική Ενότητα...25η Μαρτίου!

Προετοιμασίες "στο φουλ" για την γιορτούλα μας, με θεατρικό το "κρυφό σχολειό" που βρήκα από ένα παλιό τεύχος του περιοδικού Σύγχρονο Νηπιαγωγείο! Σχετικά εύκολο και μικρό, μιας και τα παιδάκια μου είναι προνήπια. Βέβαια  το άλλαξα λιγάκι γιατί ο αριθμός των παιδιών δεν ήταν ίδιος με τους πρωταγωνιστές του θεατρικού!
Αν κάποιος/α συνάδελφος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θεατρικό, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας!

Η γιορτή μας θα έχει και ποιήματα, και τραγούδια και παρέλαση και κατάθεση στεφάνου και ΟΛΑ!! Αμέ!!!!


Δε θα μπορούσαμε να μην κάνουμε κατασκευές αυτές τις μέρες, μιας και οι ιδέες είναι πολλές για τις εθνικές γιορτές!

Ξεκινήσαμε λοιπόν και μιλήσαμε για το κρυφό σχολειό. Το χρωματίσαμε και στη συνέχεια το κόψαμε για να το κολλήσουμε σε μαύρο χαρτονάκι! Τα παιδιά πρότειναν να το τσακίσουμε στις γωνίες και από κάτω για να δείξουμε το βάθος! Έτσι κι έγινε.









Μιλήσαμε για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, ένα μάθημα που άρεσε πολύ στα παιδιά, και φτιάξαμε κι εμείς τα δικά μας κρινάκια από λευκό βελουτέ χαρτί και σύρμα πίπας. Σχεδιάσαμε καρδούλες και τα παιδιά τις έκοψαν και τις τύλιξαν γύρω από το κίτρινο σύρμα, που είχαν ήδη διπλώσει στη μέση. Τέλος, τοποθέτησαν και το πράσινο για κοτσανάκι και όλα έτοιμα!!!
Ήταν πολύ ωραίες οι στιγμές που ακολούθησαν της κατασκευής, αφού τα παιδιά μύριζαν τους κρίνους τους και μετά έπιαναν την κοιλίτσα τους, προσποιούμενα εγκυμοσύνη!






Φυσικά αναφερθήκαμε στην ελληνική σημαία, μαθαίνοντας το γιατί έχει 9 γραμμές και σε τί αντιστοιχεί!


Την φτιάξαμε και με χαρτονάκια και πλαστελίνη!
Σε λευκά χαρτόνια, τα παιδιά έβαλαν γαλάζια πλαστελίνη και στα μπλε/γαλάζια χαρτόνια, έβαλαν λευκή στο σταυρό.







Μιλήσαμε και για τους ήρωες του 1821 και τους ζωγραφίσαμε σε πατρόν που μας είχαν στείλει μερικοί από τους υπέροχους γονείς του τμήματος!!!
Μάθαμε τα κομμάτια της φορεσιάς του τσολιά (ονομασία και σημασία) και θυμηθήκαμε τα σχήματα που ήδη ξέρουμε, συναρμολογώντας ένα τσολιαδάκι σε ομαδική εργασία!!!






Ευχαριστούμε πάρα πολύ το ιστολόγιο της αγαπημένης μας Βούλας , "προσχολική παρεούλα", για τις υπέροχες ιδέες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου