Κυριακή, 26 Απριλίου 2015

Το διάστημα!!

Ένα από τα πολύ αγαπημένα θέματα που δουλεύουμε στο νηπιαγωγείο είναι το διάστημα, τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά!!
Τα γοητεύει η ανακάλυψη του σύμπαντος...

Έτσι κι εμείς ξεκινήσαμε το μαγικό μας ταξίδι για αλλους πλανήτες...ένα ταξίδι γεμάτο αστέρια και λάμψη!

Φτιάξαμε την γωνίτσα μας και τα παιδιά βοήθησαν πολύ σε αυτό με εξαιρετικό υλικο, κυρίως βιβλία.
Είδαμε βιβλία με 3D γυαλία αλλά και με αναδιπλούμενες εικόνες που μας εντυπωσίασαν.
Η Σελήνη βρήκε αμέσως τη θέση της στο κουτί μας...Παίξαμε πολλά παιχνίδια δραματοποίσης και κινητικά για να καταλάβουμε πώς κινοόυνται οι πλανήτες, οι δορυφόροι κλπ.

Διαβάσαμε ένα πολύ αστείο παραμύθι....Ο Ραούλ Ταφέν στο Διάστημα...

Παίξαμε και παιχνίδια σειροθέτησης από το μικρότερο στο μεγαλύτερο με φιγούρες εξωγήινων και αστροναυτών.
Είδαμε αποσπάσματα από τρεις ταινίες σχετικές με το διάστημα και τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δημιουργία των αστεριών, το big bang και για τον πλανήτη Άρη.

Φυσικά δεν έλειψαν οι κατασκευές μας.
Φτιάξαμε το σύμπαν σε ομαδική εργασία με κηρομπογιές, χρυσόσκονη και αστέρια. Βάλαμε και τα ονόματα των πλανητών γύρω από τον ήλιο, στις τροχιές τους με την σωστή σειρά την οποία την μάθαμε από την πρώτη στιγμή μιας και γίναμε εμείς πλανήτες και ο καθένας βρήκε τη θέση του.Επίσης φυιάξαμε διαστημόπλοια με έναν γλυκούλη εξωγήινο. Χρειαστήκαμε χάρτινα πιάτα, μαρκάδόρους, κόλλα, καπάκι από ποτήρι καφέ, πλαστελίνη, ματάκια και σύρμα πίπας. Για να το διακοσμήσουμε περιμετρικά βάλαμε πολύχρωμα αφρώδη κυλινδράκια που κολλάνε με λίγο νερό.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου