Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

"ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ"

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρωτογιορτάστηκε το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)  (πατήστε πάνω για να το δείτε αναλυτικά)


Έτσι κι εμείς με αφορμή αυτή την όμορφη γιορτή αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα ζώα!!!

Στολίσαμε την γωνιά του πειρατή....και τα παιδιά βοήθησαν πολύ σε αυτό με υλικό από το σπίτι!!!

Διαβάσαμε ανάλογα παραμύθια και μάθαμε πολλά νεα πράγματα για τα ζωάκια!!!
 Στόχος: Να ψυχαγωγηθούν νε την ανάγνωση παραμυθιών, ανάπτυξη της γλωσσικής τους ικανότητας, να μάθουν να περιγράφουν και να γίνουν καλοί ακροατές.

Παίξαμε ένα παιχνίδι με τις κάρτες των ζώων, προσπαθώντας να αναγνωρίσουμε τις σκιές και να τα ενώσουμε. (το βρήκαμε εδώ). Με αφορμή αυτό μιλήσαμε και για τις σκιές γενικότερα και κάναμε πειράματα με τον ήλιο και το φως.

Κάναμε τον πρώτο μας γραμματάκι!!!!!!!!! Το "Α" της Αγελάδας!!!Παρακολουθήσαμε και αυτό το υπέροχο βίντεο!!!

Φτιάξαμε και τα  αγελαδο-καπελάκια μας!!


Στη συνέχεια ασχοληθήκαμε και με τον πρώτο μας αριθμό....το ΕΝΑ!
επίσης φτιάξαμε και το τρομερό λιοντάρι σε χάρτινο πιάτο με γκοφρέ!!Φυσικά δε ξεχάσαμε τα Αγγλικά μας....pig, cow. elephant κλπ!!!!!Μιμηθήκαμε τα ζώα σε κίνηση και ήχο και διασκεδάσαμε όσο ποτέ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου