Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Χειμωνιάτικα Ρούχα!!!


Τελειώνοντας τη θεματική του Χειμώνα, ασχοληθήκαμε με τα ρούχα!!

Παίξαμε πολλά παιχνίδια μίμησης και μουσικοκινητικά.
Τα παιδιά διασκέδασαν πολύ με τα μουσικά σκουφάκια!!!! Το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι "μουσικές καρέκλες", μόνο που αντί για καρέκλες βάλαμε τα σκουφάκια μας!!

Χρησιμοποιήσαμε τα κασκόλ μας ως κάτι διαφορετικό, με το σταμάτημα της μουσικής!! Η φαντασία των παιδιών δεν τελειώνει τελικά........Είδαμε λίμνες, καπέλα, παγοπέδιλα, έλκηθρα, σκυλάκια, ζώνες, μακριές μύτες και πολλά άλλα στα οποία επέλεξαν τα παιδιά να μεταμορφώσουν τα κασκόλ τους!!






Παίξαμε με το αγαπημένο μας ζάρι ένα παιχνίδι! Ό,τι έδειχνε το ζάρι έπρεπε να το βρούμε και να κάνουμε κάτι ξεχωριστό με αυτό. Το ζάρι είχε εικόνες από χειμωνιάτικα ρούχα και αξεσουάρ! Τα παιδιά έτρεχαν φορώντας τα για να ζεσταθούν, τα χρησιμοποιούσαν σαν άλλα άτομα για να χορέψουν και φυσικά το πιο αστείο ήταν όταν ήρθε η ώρα να φορέσουν τα γάντια της δασκάλας τα οποία τους ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!! Προσπαθούσαν να μεταφέρουν αντικείμενα και πραγματικά το διασκέδασαν! Δεν το περίμενα αλλά σε αυτό το παιχνίδι γελάσαμε πάρα πολύ!! Ίσως ο πολύ ελεύθερος χαρακτήρας του παιχνιδιού βοήθησε σε αυτό!!



Φτιάξαμε όμορφα γαντάκια, που τα διακοσμήσαμε με βαμβάκι και μικρά χαρτάκια, για να εξασκηθούν με τα ψαλίδια!!







Τέλος φτιάξαμε και παγωμένη εικόνα με σκουφάκια!!
Ζωγραφίσαμε με κηρομπογιά το σκουφάκι και μετά περάσαμε όλο το χαρτί με γαλάζια νερομπογιά!!
Σας προτείνω να το κάνετε με λευκή κηρομπογιά και αρκετά αραιωμένη νερομπογιά!! Εμείς δυστυχώς δεν είχαμε λευκές, αλλά την κάναμε την δουλειά μας και με τις χρωματιστές!!!






2 σχόλια: