Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Παγωμένη λίμνη από τζελ μαλλιών!!

Και επειδή ένα μυαλό το έχουμε, ΦΥΣΙΚΑ και ξέχασα στην ανάρτηση για τα πολικά ζώα να βάλω και την δραστηριότητα για την παγωμένη λίμνη!!!

Μιλήσαμε με τα παιδιά για το πού μένουν τα πολικά ζωάκια και φτιάξαμε την δική μας παγωμένη-σπασμένη λίμνη!
Αρχικός στόχος ήταν να έρθουμε σε επαφή με διαφορετικά υλικά κατασκευών, όμως στην πορεία προέκυψε και ένας ακόμα. Να ασχοληθούμε με τις αισθήσεις μας!!


Ας ξεκινήσουμε όμως!!

Τα υλικά μας απλά..
τζελ μαλλιών σε μπλε χρώμα
αφρώδες χαρτί σε μπλε γαλάζιο και άσπρο
σακουλάκια τροφίμων μικρό μέγεθος

Μοιράζουμε στα παιδιά τα αφρώδη χαρτιά για να τα κόψουν σε μικρά κομματάκια (να εξασκηθούν στον χειρισμό του ψαλιδιού).

Τους δίνουμε το τζελ και τα σακουλάκια για να βάλουν από 3-4 κουταλιές ο καθένας μέσα (το ορίζεται εσείς αυτό) και έτσι κάνουμε και μαθηματικά μετρώντας ποσότητες!!



Μετράμε και έναν συγκεκριμένο αριθμό από τα αφρώδη, για να τα ρίξουμε μέσα (ξανά μαθηματικά) Ή μπορούμε να κάνουμε και ομαδοποίηση και ταξινόμηση ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών (πχ. θα βάλουμε μόνο τα μικρά κομμάτια) Ή με το χρώμα (πχ θα βάλουμε μέσα μόνο τα άσπρα κομματάκια). Ξανά μαθηματικά γιατί ΈΤΣΙ!!!!! Τα αγαπάμε και τα θέλουμε σε όλες μας τις δραστηριότητες!!!!!!

Κλείνουμε με κόμπο τα σακουλάκια μας (εξάσκηση λεπτής κινητικότητας) και οι λίμνες είναι έτοιμες!!


Εμείς παίξαμε μαζί τους, τις "ζουλήξαμε" με προσοχή για να δούμε πώς είναι η αίσθηση του τζελ και προσπαθήσαμε να την παρομοιάσουμε με κάτι! Μερικοί είπαν μοιάζει με αφρό, άλλοι με απαλό δέρμα, άλλοι με καλαμάρι....................!!!!!



Περιγράψαμε την όψη τους (το τζελ έχει φουσκαλίτσες μέσα), και τρίψαμε ελαφρά το σακουλάκι για να ακούσουμε και να περιγράψουμε τον ήχο!!!!



Αυτές ήταν οι λίμνες μας λοιπόν!!!!!!!!!!!!!!

7 σχόλια:

  1. Καταπληκτικές λιμνούλες !!!!!!!!!!!
    Και το πρωτότυπο υλικό σίγουρα ενθουσιάζει τα παιδιά . Μπράβο κορίτσια !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή